De docent

Hoe geef ik les? Welke ervaring neem ik mee? Wat kun je bij mij leren? Lees hier meer over mij als docent.

Tijdens de lessen deel ik graag mijn liefde voor muziek met mijn leerlingen. Hiermee inspireer ik ze om, met behulp van een goede en ontspannen techniek, de muziek achter de noten te ontdekken. Wat vind ik het fijn om ze in dit proces te mogen begeleiden en wat is het leuk om ze te zien groeien, ieder op zijn of haar eigen wijze.

Sinds 2005 ben ik werkzaam als viooldocent en zo heb ik inmiddels heel wat jaren ervaring op mogen doen. Als viooldocent heb ik een tijd gewerkt op verschillende muziekscholen en daarnaast heb ik altijd een eigen lespraktijk gevoerd. De leerlingen met wie ik heb gewerkt zijn van alle leeftijden en niveaus. Als uitvoerend violist heb ik bovendien veel kennis van en ervaring met het spelen in allerlei bezettingen (orkesten, kamermuziekensembles) en muziekstijlen (van barok tot hedendaags, van klassiek tot tango). Ook deze ervaring zet ik in tijdens het lesgeven. En als psycholoog heb ik kennis van leerprocessen en de hersenen, kennis die ik inzet om optimaal leren in het muzikale proces mogelijk te maken. Dit alles maakt mij een veelzijdig docent.

Van mijn leerlingen hoor ik terug dat ze door mijn lessen met andere ogen naar de muziek kunnen kijken. Er gaat dan een wereld voor ze open. Wat vind ik het prachtig om ze op die manier te mogen inspireren. Soms kan het ongemakkelijk zijn als je de bekende paden verlaat, maar wat een geweldig resultaat krijg je wanneer je dat toch aandurft! Het is mijn doel om mijn leerlingen dit pad te helpen bewandelen en ze te inspireren tot nog muzikaler spel. Natuurlijk besteed ik hierbij ook de nodige aandacht aan een goede houding en techniek, die het mogelijk maken om ontspannen en met plezier muziek te maken.

Lijkt het je wat om les te hebben van mij? Lees dan gerust verder over vioolles en kamermuziekles, bekijk de werkwijze en kosten, of neem contact met mij op.