Rossignol Strijkkwartet

Het Rossignol Strijkkwartet is een jong en gedreven professioneel ensemble dat bestaat uit Rolin van Opstal (viool), Tiara Kobald (viool), Anne Coppoolse (altviool) en Cor Coppoolse (cello). Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Fontys Conservatorium. In 2012 vormden zij een kwartet, ter gelegenheid van de eindexamens van Anne, Cor en Tiara. De samenwerking beviel goed, dus besloten de leden een vast kwartet te vormen. Als zodanig hebben zij lessen gevolgd bij Chris Duindam, Jeroen den Herder, Mirel Iancovici, Monique Heidema en Gisella Bergman.

Een van de eerste strijkkwartetten die het Rossignol strijkkwartet speelde was het tweede strijkkwartet van Borodin. Het langzame derde deel van het strijkkwartet deed erg denken aan de zang van een nachtegaal. Vandaar ook de naam “Rossignol”, de franse term voor nachtegaal.

Rossignol Strijkkwartet werd uitgenodigd om tijdens het ESTA-congres 2015 een workshop door Hans Erik Deckert te illustreren. Het thema hiervan was “muzikaal intoneren”. Na afloop zei hij “Rettet die Musik!”, en kregen zij van hem de opdracht om zijn gedachten over muzikale intonatie door te geven aan de huidige en de volgende generatie.

Op dit moment legt het kwartet zich toe op het uitbreiden van hun repertoire. Hun ambitie is om hun enthousiasme voor dit repertoire te delen met een uiteenlopend publiek, door elk programma beeldend toe te lichten en ook te spelen buiten de gangbare concertzalen.

Interesse in een concert van dit fijne strijkkwartet? Neem gerust contact op via de contactpagina van deze website.