Vioolles

Iedereen die graag viool wil leren spelen is bij mij welkom voor vioolles. Of je nu jong bent of oud, wel of geen noten kunt lezen, nog helemaal aan het begin staat of al goed kunt spelen, ik geef les op jouw eigen niveau. Zo zijn de lessen helemaal aangepast op wat jij nodig hebt en leuk vindt om te leren spelen.

Voor het eerst op vioolles

De viool is een erg mooi instrument, zowel om naar te kijken als om naar te luisteren. Je kunt er heel veel soorten muziek op spelen, dus er is altijd wel iets bij wat je mooi vindt. Het instrument is niet eenvoudig om te leren bespelen, maar met een goede start en de juiste begeleiding hierbij kun je er erg veel plezier aan beleven. En die goede start kan ik jou geven.

In mijn lessen let ik er op dat je een goede en ontspannen basishouding en -techniek aanleert. Op die manier beleef je namelijk nog meer plezier aan het spelen van al deze mooie muziek! Ook besteed ik aandacht aan samenspelen in de lessen (bijvoorbeeld met twee violen of viool en piano) kunnen we vanaf het begin af aan al echt bezig zijn met musiceren. En dat maakt het leuk!

Vanaf het eerste begin maken we gebruik van de methode “Zo speel ik viool”. Bekijk alvast de bijbehorende website, zodat je een indruk krijgt van deze leuke en goede vioolmethode. Daarnaast geef ik je oefeningen en stukken die bij jou en je ontwikkeling passen.

Op vioolles als je al wat kunt

Ook als je al even viool speelt kun je bij mij terecht voor les. Graag inspireer ik je op muzikaal gebied en zoek ik met je naar technische oplossingen om je muzikale ideeën nog mooier tot uiting te laten komen.

We kijken samen naar het repertoire dat je zou willen spelen. Mochten de stukken op je muzikale verlanglijst nog te hoog gegrepen zijn, dan gaan we op zoek naar een weg om daar te komen. Bijvoorbeeld via andere, eenvoudigere stukken en specifieke etudes en oefeningen. Zo gaan we stap voor stap op weg naar je muzikale doel, ondertussen genietend van de muziek waarmee we bezig zijn.

Kennismaken of een les afspreken?

Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak!